Aanschaf

"Een kat kies je niet zomaar!" 

 

En dat is niet voor niks gezegd: je moet er echt goed over na denken, want een kat kan in het uiterste geval wel 20 jaar oud worden! Je moet er in die jaren altijd voor ze zijn, je moet ze eten geven, maar ook de kosten van een dierenarts bezoek kunnen dragen. Er komen dus behoorlijke verantwoordelijkheden kijken bij het houden van een kat. 

Onze kittens gaan dus ook niet zomaar naar de eerste de beste koper: ook wij willen een goed gevoel hebben bij de koper en willen dat onze kittens ook in gouden mandjes terecht komen. We willen dus ook van te voren graag weten in wat voor een gezin de kat terecht gaat komen en of er nog andere huisdieren zijn.

Onze kittens groeien op in een huiselijke omgeving, worden goed gesocialiseerd en krijgen alle nodige aandacht die ze nodig hebben. Wanneer ze over gaan naar een nieuw huisje, zijn ze ook altijd nagekeken door de dierenarts, hebben ze hun twee vaccinaties gehad, hun chip en hun paspoort. 

Wij werken met koopcontracten: soms is er een aanbetaling nodig (om zekerheid te hebben vanuit beide kanten) om een kitten te kunnen reserveren. In de koopcontracten zijn ook regels opgenomen m.b.t. garanties, zodat niemand voor verassingen komt te staan. 

Een vraag die wel vaak wordt gesteld is, waarom zijn raskatten zo duur? Dit heeft te maken met de hoge kosten die wij moeten maken om onze poezen te laten testen, het speciale krachtvoer dat wij gedurende zwangerschap geven, de dekkosten (die zeker bij kampioenskater ook niet gering zijn) en dan nog het risico dat er medisch iets fout kan gaan met de bevalling of de kittens. Het kan voorkomen dat er geen enkele kitten geboren wordt, of maar eentje, of sommige kittens speciale medische zorg nodig hebben. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar wanneer dit gebeurt, zijn voor ons de kosten ook erg hoog. Daarnaast steken we ook erg veel tijd in de verzorging en socialisatie  van de kittens. Als u vragen heeft over prijzen waarvoor wij onze kittens te koop aan bieden, vragen we u een berichtje te sturen via deze site (contact), Facebook of Instagram. 

Ook wanneer u nog andere vragen hebt over de aanschaf van een kitten, horen wij het graag.